EcoOnline opkøber Alcumus’ EHS-software

EcoOnline opkøber Alcumus’ EHS-software

Published 25 januar, 2023

2 minute read

Ny global leder inden for EHS- og bæredygtighedssoftware

EcoOnline, som er en førende europæisk EHS (environment, health and safety) SaaS-virksomhed, annoncerer opkøbet af Alcumus Software. Alcumus har hovedsæde i Storbritannien og er en global leder inden for løsninger til risikostyring. Med opkøbet kan EcoOnline nu positionere sig som en førende global EHSQ-softwareudbyder med over 850 medarbejdere, der hjælper 10.000 kunder med at skabe sundere og sikrere arbejdspladser gennem verdensklasse softwareløsninger.

Alcumus’ software leverer løsninger, der hjælper organisationer med at styre og revidere EHS-risici på tværs af en lang række sektorer, herunder detailhandel, byggeri og produktion. Alcumus tilbyder syv globale EHSQ-softwareværktøjer og opererer på verdensplan med kontorer i Storbritannien, Nordamerika og New Zealand. Virksomheden har en stærk kundebase på 2.000 kunder. Og virksomhedens omkring 300 medarbejdere vil nu arbejde hos EcoOnline.

EcoOnline blev etableret i år 2000 og har hovedkontor i Norge. Virksomheden er markedsleder på det europæiske marked for software, der hjælper virksomheder med at skabe sikrere og mere bæredygtige arbejdspladser samt overholde lovgivningen på området. EcoOnline har en stærk position i Norden og vokser til stadighed i UK, Irland og USA. Virksomheden hjælper omkring 8.000 kunder på tværs af næsten alle industrier.

Det er udelukkende Alcumus’ software-løsninger, der indgår i opkøbet.

En ny global leder

CHRISJOSEPH

Chris Joseph, bestyrelsesformand i EcoOnline, siger: "Med støtte fra vores investor, Apax, har EcoOnline forpligtet sig til at blive den globale leder inden for EHS-software på mellemmarkedet. At tilføje Alcumus' teknologi, kunder og medarbejdere til denne indsats er et strategisk skridt fremad og gør os til en endnu stærkere partner for kunder over hele verden."

Andreas Nordsjö, EcoOnlines Senior Vice President of Operations, siger: "Ved at slå os sammen med Alcumus Software skaber vi en global softwareleder med en stærk mission, nemlig at holde beskytte mennesker og miljøet. Dette er særligt spændende, da Alcumus og EcoOnline deler den samme vision og ønske om at bruge teknologi som løftestang og samtidig have en kultur, hvor medarbejderne er i centrum. Overtagelsen giver en styrket tilstedeværelse i Storbritannien og Irland og et langt større nordamerikansk fodaftryk."

Helen Jones (Alcumus UK) og Tyler Davey (Alcumus US), som begge tiltræder i EcoOnlines ledelse, siger: "Integrationen af Alcumus' førende software i EcoOnlines produktportefølje har potentiale til at revolutionere den måde, vi tænker arbejdsmiljø på. Vores mission er at hjælpe organisationer med ubesværet at skabe sikrere og mere bæredygtige arbejdspladser, hvor mennesket i centrum, og vi er heldige at gå sammen med EcoOnline, som deler samme vision."

"Vi ser frem til at opleve, hvordan vi fortsat kan være førende med nye, forbedrede softwarefunktioner. Sammen vil vores indflydelse blive eksponentielt mærkbar med synergi i vores virksomhedsværdier og organisationskultur. Med komplementære produkt- og kundeporteføljer vil det udvidede EcoOnline tilbyde en global EHSQ-løsning til alle kundestørrelser."

Dette er det 12. opkøb foretaget af EcoOnline inden for de seneste fire år. De tidligere opkøb omfatter bl.a. Airsweb, StaySafe og Biome. Både EcoOnline og Alcumus har sikret sig investeringer fra Apax Funds.


Forfatter Michelle Bjerg

Michelle er Country Marketing Manager i EcoOnline Danmark. Hun har flere års erfaring med marketing og kommunikation og stor passion for at formidle indhold inden for arbejdsmiljøområdet. Alle indlæg skrevet af Michelle er udarbejdet i tæt samarbejde med produktspecialister med høj faglig viden på området.

Vores relaterede indlæg

| ESG
EcoOnline Launches Financial-Grade Sustainability Reporting Software

EcoOnline Launches Financial-Grade Sustainability Reporting Software LONDON, UNITED KINGDOM –March 5, 2024 – EcoOnline,...

| ESG
EcoOnline Appoints New Leaders Across People, Revenue, and Marketing

Additions of SaaS industry veterans sets the company up for go-to-market acceleration and operational scale LONDON,...

| ESG
Ecometrica, Part of EcoOnline, Launches Free Sustainability Navigator Tool

Tool aims to take the complexity out of ESG legislative compliance LONDON, UNITED KINGDOM – October 26, 2023 – October...