Kleven Verft havde op til 40 leverandører og dårligt overblik over deres kemikalier inden de blev kunder af EcoOnline. I tæt samarbejde med leverandørerne og med hjælp fra EcoOnlines løsninger har Kleven Verft opnået langt bedre kontrol og overblik over kemikalierne.

I tæt samarbejde med leverandørerne

“Efter at vi gik til EcoOnlines system, har vi sat det som et krav om, at alle leverandører skal have deres sikkerhedsinformation hos EcoOnline. I dette arbejde fik vi antallet af leverandører skåret ned til 4-5, og dermed fik vi meget bedre kontrol og overblik”, siger Jon Arne Hatlø, HMS-direktør hos Kleven Verft.

Nul tolerance for kræftfremkaldende kemikalier

Gennem et tæt samarbejde med sine leverandører oplever Kleven at det er blevet meget lettere at opdage, hvis de modtager produkter og stoffer, der viser sig at være kategoriseret som særligt farlige.

“I EcoOnlines systemer modtager jeg ændringer og opdateringer fra leverandører direkte til min e-mail. Så bliver det nemt for mig og få et overblik over alle produkternes farlige egenskaber. For eksempel hvis jeg ser, at vi modtager noget, der er kræftfremkaldende, så sender vi direkte tilbage til leverandøren. Det er vi ikke interesserede i at have hos os”, forklarer Hatlø.

Effektiv substitution

Kravet om substitution af farlige kemikalier findes i både national og EU-lovgivning. Det kan være tidskrævende at holde styr på virksomhedens kemikalier, og også finde erstatninger for de farligste af disse. Hatløs bedste tip er at starte dette arbejde allerede ved indkøb:

“En eller to gange om året går vi gennem indkøbslisten hos leverandørerne. I EcoOnlines løsninger er det nemt at kortlægge egenskaberne hos de forskellige produkter ved at give et hurtigt overblik over eventuelle sundheds-, brand- og miljøfarer.”