Endelig – nu er der ikke længere krav om en kemidatabase i papirform

Myndighederne har fjernet kravet om at have sikkerhedsdatablade og arbejdsbrugsanvisninger på papir - nu er EcoOnline alt, hvad du behøver for at overholde loven.

I sommeren 2017 kom Arbejdstilsynet med en god nyhed for alle, der har kemikalier på deres arbejdsplads: Nu kan alle erstatte deres papirbaserede kartotek med digitale løsninger!

Ændringerne betyder, at det ikke længere er et krav, at SDS’er og APB’er altid skal være tilgængelige i en papirudgave.

Siden 1991 har iværksætteren af ​​IT-firmaet EcoOnline, Kjell Hamnes, arbejdet for digitalisering af dokumentation af kemikalier.

“I dag kan enhver, der har valgt digitale kemidatabaser glæde sig! Norge har i mange år søgt digitalisering. Nu har myndighederne endelig indset, hvilke omkostningsbesparelser der er i digitale løsninger frem for papir, “siger Hamnes.

Et enormt krav til dokumentation

En kemikartotek er en samling af sikkerhedsdatablade og informationsark for kemikalier, der anvendes eller produceres i virksomheden.
Efter gennemførelsen af ​​EU’s kemikalieforordningen, REACH, er kravene til dokumentation af kemikalier eksploderet. Kjell Hamnes har set konsekvenserne i flere år:

– For få år siden var de fleste sikkerhedsdatablade ca. 4 sider. I dag ser vi eksempler på, at dokumentationen der følger kemikalierne, kan være op til 600 sider. Papirløsninger har fungeret mere som støvsamlere end de aktive dokumenter, de burde være i henhold til loven.

EcoOnline gør en papirfri hverdag lettere

Gennem forskning og udvikling leverer EcoOnline digital kemidatabase-software, og takket være denne seneste lovændring er dette nu den eneste løsning, du skal bruge for at overholde loven.

Ved at gøre kemisk dokumentation tilgængelig på pc, mobil og tablet opnår alle en enklere og mere sikker hverdag. Leverandørerne drager også fordel af digitalt informationsflow, hvilket gør det lettere at gøre deres produkter tilgængelige i EcoOnlines database – da tusindvis af potentielle kunder hver dag søger i databasen.