Styr på kemien med konsulenthjælp

Det rådgivende ingeniørfirma Orbicon hjælper virksomheder med miljø, klimatilpasning, forsyning, arbejdsmiljø, infrastruktur, byggeri og renovering. Inden for arbejdsmiljø bruger de ChemiControl til at levere informative APB'er, der er med til at skabe et sikkert arbejdsmiljø på kundens arbejdsplads.

Arbejdsmiljøkonsulent hos Orbicon, Malene Klintskov Skude, udarbejder arbejdspladsbrugsanvisninger for forskellige kunder. Hun starter altid med at tage ud til virksomheden og for at se de konkrete arbejdssteder, så APB’en bliver tilpasset lige præcis deres arbejdsplads og arbejdsopgaver.  ChemiControl gør hendes arbejde med arbejdspladsbrugsanvisninger nemmere og hurtigere, og giver kundens medarbejdere let adgang til de rigtige sikkerhedsinformationer.

Giver kunderne tid til det, DE er gode til

“Virksomheder vælger mig som konsulent fordi, de så kan fokusere på det, som DE er gode til – som for eksempel at producere – og så kan jeg stå for at være inde i reglerne om, hvordan man skal lave en arbejdspladsbrugsanvisning, hvordan den skal tilpasses det konkrete arbejdssted og sørge for, at de altid er opdaterede, når der kommer opdateringer til sikkerhedsdatabladene.”

Fra papir til digital

“ChemiControl kommer ind der, hvor en virksomhed har brug for et samlet sted at have alle deres arbejdspladsbrugsanvisninger og sikkerhedsdatablade. De vil godt have adgang til det elektronisk. Og de vil gerne have, at alle har adgang til den samme opdaterede version af arbejdspladsbrugsanvisningen.”

Adgang for alle, overalt

“Jeg laver arbejdspladsbrugsanvisningerne i ChemiControl, da det gør det nemt at holde sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger samlet. Det giver medarbejderne let adgang til APB’er, da de kan logge på både fra værkstedet, bilen, laboratoriet, osv., gennem enten computeren, tabletten eller mobilen. Så kan de se hvilke værnemidler, de skal bruge til et bestemt produkt, de kan se hvad de skal gøre i tilfælde af spild, og hvor emballagen skal bortskaffes.”

Kunderne bliver overraskede over hvor meget kemi, de har

“Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvilke kemikalier man egentlig har i virksomheden. Og de fleste virksomheder bliver overraskede over, at de faktisk har mange flere produkter, end de selv regner med. Når de først kommer rundt på de forskellige afdelinger, går det op for dem, at de både har kemikalier på værkstedet, i skabe og ude i bilerne.”

Vil anbefale ChemiControl

“Jeg har lavet APB’er for forskellige kunder på andre måder og i andre programmer, og ChemiControl er helt klart det der giver det bedste overblik og som har den største database.”

 

Læs mere om Orbicon