ChemiControl holder styr på den administrative del af kemidokumentationen

Helle Thomsen er selvstændig arbejdsmiljøkonsulent og hjælper flere forskellige virksomheder, bl.a. Arla, med arbejdsmiljø, kvalitet og fødevaresikkerhed, og så bruger hun ChemiControl til at holde styr på den kemiske sikkerhed.

ChemiControl gør Helle i stand til at lægge fokus væk fra det administrative papirarbejde med sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger, så hun kan fokusere på at kommunikere risiko og sikkerhed til de medarbejdere, der arbejder med kemien.

ChemiControl letter papirarbejdet

“I forhold til risikovurderinger, udfordringer med arbejdspladsbrugsanvisninger og kemisk arbejdsmiljø så ser jeg faktisk tit, at virksomhederne de drukner en lille smule i papirer og administration omkring arbejdspladsbrugsanvisningerne på deres kemiske stoffer.

Vi skal allesammen håndtere leverandørens sikkerhedsdatablade og holde styr på dem – og holde styr på opdateringer på dem. Vi skal også allesammen lave arbejdspladsbrugsanvisninger, hvis vi arbejder med faremærkede produkter. Og ChemiControl gør det bare mega nemt at holde styr på den der administrative del i det.”

Nemt at overskue og tilgængeligt

“Noget af det, jeg synes, er rigtigt godt derinde, det er, at man kan lave afdelingsopdelte oversigter. Altså at man kan man printe ud, at man for eksempel i køkkenet har de her produkter, og at man i produktionen har de her produkter. Det gør det meget nemmere at overskue.

En anden fordel ved at bruge ChemiControl kan også være at bruge appen. Hvis man nu er kørende montør for eksempel, og kører ude i en bil, så er det meget nemt på sin telefon at slå op, ‘hvad er det så lige for et produkt, vi har fat i her, og hvad er det for nogle sikkerhedsregler, der gælder omkring det?’

Jeg synes, at det har en utroligt god brugertilretning. Altså det har en nemt brugerflade, når man er bruger af programmet. Og det er både nemt, når man er kemikeren bag, som skal vurdere på produkterne, men det er også ret nemt for slutbrugeren at finde rundt i.”

Klar til nye regler for procesorienteret APB/APV

“Det er jo sådan, at arbejdstilsynet kommer med nogle regler. Vi ved ikke helt endnu, hvornår de her nye regler kommer, men de varslede det i januar måned, at der kom noget nyt om sikkerhedsdatablade og kemisk arbejdsmiljø. Og det kan ChemiControl faktisk også håndtere.

ChemiControl kan lave gruppe-APB’er og plancher, og det som arbejdstilsynet egentlig varslede, det var, at man sandsynligvis ville gå over og kigge mere på processer og de kemiske stoffer, man så bruger til processerne. Og ud fra det vil man så kunne lave gruppe-APB’er, hvor man forholder sig til, ‘hvordan arbejder vi med flere kemiske stoffer på én gang’. Og det kan ChemiControl snildt håndtere.”

 

Find Helle Thomsen på LinkedIn