4 tips: Sådan får du ledelsen til at investere i EHS

4 tips: Sådan får du ledelsen til at investere i EHS

Published 30 marts, 2023

2 minute read

Det kan være ret skræmmende at stå over for topledelsen eller bestyrelsen, når du skal pitche og retfærdiggøre et projekt, der kræver en investering. I dette indlæg får du 4 tips til, hvordan du kan overbevise ledelsen om at investere i arbejdsmiljøet og en EHS-software.

Gratis guide: Sådan bygger du en business case og får ledelsens opbakning til  EHS >>>

 

Digitalisering af EHS?

Din arbejdsplads anvender sikkert mange forskellige softwaresystemer i løbet af en arbejdsdag.

  • Økonomi-software
  • HR-software
  • Salgs-software
  • Kommunikations-software

Men når det kommer til at håndtere sundhed og sikkerhed hænger mange fast i papir og Excel - i stedet for at investere i en EHS-softwareløsning.

Hvorfor?

Ofte fordi ledelsen er svær at overbevise, økonomien spiller ind, og forandring er svær.

Det kan være udfordrende at sikre den økonomiske del i et projekt. Du konkurrerer sandsynligvis med andre afdelinger med et begrænset budget, og arbejdsmiljø og sikkerhed vægtes måske ikke så højt - endnu. Måske er tidligere projekter blevet afvist, eller måske har virksomheden haft dårlige erfaringer med tidligere software udbydere. 

New call-to-action

 

For at komme igennem til din topledelse er her 4 tips til, hvordan du kan forberede dig, før du præsenterer dit EHS-projekt.

1: Brug tal og fakta 

For at styrke din sag, skal du få topledelsen til at forstå, hvordan dit projekt vil komme til at styrke forretningen. Mange topledere taler i tal og har fokus på ROI.

Her er nogle eksempler på information, du kan indhente for at vise, hvordan landet ligger i dag:

  • Nuværende antal ulykker og hændelser
  • LTI (Lost Time Injuries rate)
  • Antal udførte audits og hyppighed af audits
  • Tidligere hændelsesrapporter og resultater af undersøgelser
  • Oversigt over farer/risici, der er håndteret proaktivt

Derudover bør du have styr på, hvad dit projekt kommer til at koste i investering, og hvordan den investering betaler sig. 

Læs også: 3 trin til at engagere ledelsen i sikkerhed på arbejdspladsen >

 

2: Forstå kravene til din virksomhed

Sæt dig ind i forhold omkring den juridiske moral og det økonomiske ansvar, din virksomhed har overfor medarbejderne. Det er nødvendigt, at du har opdateret viden omkring EHS og arbejdsmiljølovgivning, tilsyn fra myndigheder, de forskellige ­akkrediteringer/certificeringer og ændringer i love og regulativer.

Psst! Hent guiden '5 krav i Arbejdsmiljøloven, din virksomhed skal overholde' >

Vær opmærksom på, at dine kunder også kan stille krav, da mange virksomheder indfører akkrediteringskrav såsom ISO 45001 overfor fremtidige udbud. Hvis I ønsker at efterleve en af de akkrediteringer, kan arbejdsmiljøsoftware hjælpe til med at strømline vurderingsprocessen for efterlevelse af kravene.

New call-to-action

 

3: Undersøg eksempler og statistikker fra din branche

Søg viden om din branches gennemsnitstal for ulykker/risici og andre EHS-relaterede tal. Nogle gange er der behov for skræmmende statistikker for virkelig af få din pointe frem. Desværre er det ikke svært at finde eksempler på alvorlige sikkerhedsbrud - og nogle af dem er med tragiske følger.

Du kan finde forskellige statistikker og tendenser på fx Arbejdstilsynets hjemmeside, Dansk Industri, BFA o.l.

 

4: Undersøg den EHS-løsning, du har i kikkerten

Dette punkt virker måske indlysende, men det er vigtigt at være så velinformeret som overhovedet muligt omkring den software, som du præsenterer. Læs produktmanualer, få en demonstration og sæt dig ind i al relevant materiale og eksempler omkring dit software. Jo bedre informeret du er omkring produktet, jo mere selvtillid vil du få, og din troværdig vil vokse, når du står overfor topledelsen.

 

New call-to-action


Forfatter Michelle Bjerg

Michelle er Country Marketing Manager i EcoOnline Danmark. Hun har flere års erfaring med marketing og kommunikation og stor passion for at formidle indhold inden for arbejdsmiljøområdet. Alle indlæg skrevet af Michelle er udarbejdet i tæt samarbejde med produktspecialister med høj faglig viden på området.

Vores relaterede indlæg

| Arbejdsmiljø / EHS
Din lille ESG-ordbog

Her finder du en lille ESG-ordbog, der giver en kort forklaring på de mest gængse forkortelser og udtryk inden for...

| Arbejdsmiljø / EHS
Bæredygtig håndtering af kemikalier

Den bæredygtige udvikling er i fuld gang, og den skal understøttes på så mange leder og kanter som muligt. Det gælder...

| Arbejdsmiljø / EHS
Flyt din kemihåndtering fra Excel til en digital løsning

I dette indlæg får du 7 trin du med fordel kan følge, når du skal vurdere kemiske risici og skabe høj kemisk sikkerhed...