10 tips til at reducere energiforbruget på arbejdspladsen

I dette blogindlæg får du 10 tips til, hvordan du kan reducere energiforbruget. Uanset hvilken virksomhed du har, kan du gennemgå dine energivaner - og højst sandsynligt få stor gavn af det. Men du skal selvfølgelig have dine kollegaer med...

Skrevet af Michelle Hemmingsen

I dette blogindlæg får du 10 tips til, hvordan du kan reducere energiforbruget.

Uanset hvilken virksomhed du har, kan du gennemgå dine energivaner - og højst sandsynligt få stor gavn af det. Men du skal selvfølgelig have dine kollegaer med på vognen.

For at øge bevidstheden kan du udbyde små kurser til dine medarbejdere, så de hurtigt kan blive klogere og sætte gang i forandringerne. Det kan du fx gøre gennem vores e-læringsplatform, Learning Manager.

 

10 tips til at reducere energiforbruget - på arbejdet og derhjemme 

 

1. Skru ned for gulvvarme og radiatorer
Undersøg, om det er muligt at slukke for gulvvarme eller radiatorer i visse områder eller at sænke temperaturen generelt.

2. Sluk lyset efter dig
Sluk altid lyset, når du forlader et rum, både dit eget kontor, mødelokaler, WC'et osv.

3. Kontrollér døre og vinduer
Sæt tætningslister på døre og vinduer for at forhindre, at varm luft siver ud.

4. Minimér forbruget af vand
Tag et hurtigt brusebad (og måske lidt køligere end vanligt), og sluk helt for vandet, når du kommer shampoo i håret.

Uanset om du vasker hænder, fylder din vandflaske eller børster tænder derhjemme om aftenen, så undgå at skrue op på fuld styrke og hold temperaturen på et 'fornuftigt' niveau. Vask hænder i lunkent vand i stedet for brændende varmt. Vil du have iskoldt vand at drikke, så hav altid en flaske klar i køleskabet. Og sluk for vandet, mens du børster dine tænder.

5. Sluk for skærmen
Undgå at have skærme kørende på standby fx i mødelokalerne.

En måde at spare strøm på og samtidig overholde virksomhedens IT-politik er at sørge for, at du sætter din computer i låst tilstand, når du forlader din egen computer. I dvaletilstand sparer du strøm.

6. Gå efter produkter med energimærker
Når du køber nye produkter ind, bør du gå efter produkter med energimærker - det kan fx være ved hvidevarer, fjernsyn, lamper o.l.. Du kan med fordel forsøge at beregne produktets levetid for at få en bedre vurdering.

7. Skift til LED-lamper
Hvis du ikke allerede har gjort det, så skift til LED alle de steder, du kan. 

8. Kør opvaskeren på det rigtige program
Test opvaskeren - og andre maskiner for den sags skyld - for, hvilket program der er det mest optimale. Mange opvaskemaskiner har fx et 'Eco' program. Hvis det er muligt at programmere den til at køre om natten for at spare penge, så kan du også gøre det.

9. Når du vasker tøj
Er det muligt at reducere temperaturen fra 60 grader til 40, eller endda 30, grader, når du vasker tøj? Er tøjet bare moderat beskidt, kan det sagtens blive rent ved 30-40 grader. Og sørg så for altid at vaske fulde maskiner. Spar penge ved at køre maskinen om natten, og lad tøjet lufttørre i stedet for at bruge en tørretumbler.

10. Tilpas ventilationen
Er personalet kun på kontoret på bestemte dage? Er der rum, der står tomme? Overvej, om ventilationen kan tilpasses, så den kun kører bestemte steder og på bestemte tidspunkter.


Når du skærer ned på energiforbruget, gør du noget godt både for din pengepung og for miljøet. Skal vi vise dig, hvordan du kan dokumentere og holde styr på de indsatser du gør for bæredygtigheden i din virksomhed? Book et møde her > 


Forfatter Michelle Hemmingsen

Michelle er Country Marketing Manager i EcoOnline Danmark. Hun har flere års erfaring med marketing og kommunikation og stor passion for at formidle indhold inden for arbejdsmiljøområdet. Alle indlæg skrevet af Michelle er udarbejdet i tæt samarbejde med produktspecialister med høj faglig viden på området.

Vores relaterede indlæg

| Kemikaliestyring
Hvordan påvirker distancearbejde dine medarbejderes trivsel?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med Malene Friis Andersen på baggrund af hendes oplæg ved EcoOnlines...

| Kemikaliestyring
Den gode indkøbskultur - Når du handler kemikalier

I dette indlæg vil vi komme ind på, hvordan du etablerer en god indkøbskultur på arbejdspladsen, når det kommer til...

| Kemikaliestyring
Instruktion og oplæring ved kemiske stoffer

Siden 1. juli 2019 har du i nogle tilfælde kunnet erstatte den tidligere lovpligtige arbejdspladsbrugsanvisning (APB)...